CoolRoofing
by on June 14, 2024
35 views

Witte daken verliezen in de winter snel warmte, dus deze optie is misschien niet zo voordelig voor bedrijven en huiseigenaren in koudere klimaten. Houd er bovendien rekening mee dat sneeuw en ijs zich vaak kunnen ophopen op een koud dak als u in een regio woont met veel neerslag. Zowel huiseigenaren als ondernemers willen dit niet.

Toepassingen voor technologieën voor koele dakcoating die financieel het meest haalbaar zijn, zijn op laaghellende daken die te zien zijn op commerciële en industriële constructies. Voor woningen met asfaltshingles kan een grind met daarin ingebed zonreflecterende korrels een betere keuze zijn dan een wit dak.

Opties voor dakbedekking

Hoewel het mogelijk is om te overwegen een nieuw dak te installeren met lichtere dakbedekkingsmaterialen, kunnen gebouweigenaren besluiten hun huidige daken aan te passen met koele dakcoatings. Deze vloeibare coatings zijn verkrijgbaar in siliconen-, acryl- of polymeervarianten en zijn speciaal ontworpen om warmte en licht te reflecteren.

Onze Dak Wit Verven moeten ervoor zorgen dat hun werknemers goed zijn opgeleid om coole dakcoatings te installeren voordat ze deze verkopen. Voordat u een coating aanbrengt, moet u uw dak schoonmaken om vuil en ander vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat eventuele scheuren voldoende zijn afgedicht voordat de coating wordt aangebracht door middel van spuiten.

Stevigheid en membranen

Een van de meest populaire membraandakbedekkingsmaterialen is PVC, dat in lichte kleuren verkrijgbaar is en niet gecoat hoeft te worden. Deze enkellaagse optie beschermt tegen schade door de zon door licht en warmte van het dak terug in de atmosfeer te reflecteren. PVC is een ander duurzaam materiaal dat vaak bijna dertig jaar meegaat. Donkerdere tinten absorberen meer licht en warmte, terwijl lichtere tinten beide weerkaatsen. Wit is de lichtste tint en kan tot 90% van het zonlicht reflecteren. Volgens whiteroofproject.org reflecteren typische zwarte of grijze daken echter slechts 20% van de zonnestralen. Door deze warmte weg te reflecteren, kan de binnentemperatuur met maar liefst 15 graden Celsius worden verlaagd.

Deze methode, gewoonlijk 'koel dakbedekking' genoemd, probeert de hoeveelheid warmte die het gebouw binnenkomt te verminderen door de hoeveelheid zonnestraling die wordt geabsorbeerd te verlagen. Zonnepanelen, die ook stroom kunnen opwekken, kunnen uw dak schaduw geven. Hoewel dit een dure techniek is, betaalt deze zichzelf terug omdat het kosten elimineert en jarenlang meegaat. Dit is een van de beste manieren om alle vervuiling te verminderen.

Wist je dat witte daken goed zijn voor de situatie?

Een Dak wit verven straalt 's avonds warmte uit en verwarmt de ruimte eromheen. De manier waarop steden hierdoor worden verwarmd, staat bekend als het ‘stedelijke hitte-eilandeffect’. Door het dak wit te schilderen, kunnen we de hitte verminderen. Witte daken ‘koelen de wereld af, compenseren CO2 en vertragen de opwarming van de aarde, door warmte terug de ruimte in te reflecteren. Bovendien worden de kosten voor airconditioning met 20% verlaagd.

Posted in: Family & Home
Topics: dak wit verven
Be the first person to like this.